*
top of page

Zapedalirajmo svi zajedno!

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti svi građani Zagreba imat će priliku u srijedu, 16. rujna, besplatno voziti gradske bicikle na 24 sata i sudjelovati u besplatnoj edukaciji za odrasle bicikliste, priopćili su u ponedjeljak iz Sustava javnih bicikala u Zagrebu. 


Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.


Zagrepčani će 16. rujna imaju priliku voziti Nextbike javne gradske bicikle besplatno, a sve što je potrebno je preuzeti nextbike aplikaciju (App store trgovina  / Google Play trgovina) i aktivirati svoj račun.


Time će, neovisno radi li se o postojećim ili budućim korisnicima, građani moći sudjelovati u obilježavanju početka ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti pod sloganom „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ vozeći se na dva kotača.


 Za bolje poznavanje prometnih propisa i pravila za vješto upravljanje biciklom, organizirana je, već tradicionalna, Škola bicikliranja za odrasle 18+, koja će se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održati u subotu 19. rujna od 11 do 13 sati kod Boćarskog doma na Prisavlju. Druženje nudi mogućnost podsjećanja ili usvajanja novih znanja o prometnim propisima i pružanju prve pomoći, a na raspolaganju su i stručnjaci za sva pitanja ili nedoumice o sigurnom kretanju gradom na biciklu.

Uredila: Sanja Paić

Foto: nextbike.de

Izvor: Zagreb Info

20 views0 comments
bottom of page