*
top of page

Vlastitog oca prijavio da je na semaforu prošao na upaljeno crveno svjetlo

Kako Nijemci odgajaju djecu u poštivanju zakona najbolje svjedoči primjer oca i njegova petogodišnjeg sina o kojem je izvijestila policija iz Würzburga.

Događaj, koji je dočekan sa simpatijama poštovatelja zakona, dogodio se u Unterfrankenu. Budući je njegov otac navodno vozio kroz crveno svjetlo, njegov petogodišnji sin je s očeva mobitela nazvao broj 110 za „hitne pozive“ i zatražio da policija uhiti njegova oca zbog tog prekršaja.


Policajac, koji se javio na broj za hitne slučajeve, čuo je dječakov glas i neobično traženje. Odmah je potom nazvao broj mobitela s kojeg je dječak uputio poziv. Policajcu iz operativnog centra se tada javio dječakov otac, koji je u međuvremenu uzeo mobitel od sina. U početku se ispričavao zbog dječakova korištenja hitnog poziva i pokušao „sanirati štetu“. Na inzistiranje dežurnog policajca, napokon je otac predao mobitel sinu. Tada je petogodišnji dječaj ponovno ponovio ono zbog čega je zvao na broj 110, a to je da je njegov otac dvaput prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.


Nakon ljubaznog razgovora policajca sa dječakom, petogodišnjak je odustao od traženja da policija pošalje patrolu i kazni njegova oca zbog prekršaja u prometu. Policajac nije poslao patrolno vozilo jer je otac već bio kažnjen i posramljen sinovim pozivom policiji tako da mu dodatna kazna za „eventualni“ prolazak kroz crveno nije ni trebala.Izvor: Fenix-magazin/SIM

Foto: Unsplash

10 views0 comments
bottom of page