*
top of page

Vlakom na godišnji. Sa psom.

Updated: Aug 30

Ako si živiš u Italiji ili putuješ kroz Italiju vlakom, a član obitelji ti je i pas, onda su ovo lijepe vijesti za tebe. Naime, psi ovog ljeta mogu besplatno putovati talijanskim međugradskim Frecce i Intercity vlakovima, objavio je talijanski nacionalni željeznički prijevoznik Trenitalia.

Hvalevrijedna odluka talijanskog nacionalnog željezničkog prijevoznika donijeta je s ciljem smanjenja napuštanja pasa tijekom godišnjih odmora u ljetnim mjesecima, kada je ova okrutna praksa najviše izražena.


Akciju su 30. lipnja predstavili izvršni direktor Trenitalia Luigi Corradi i Michela Vittoria Brambilla, predsjednica društva za zaštitu životinja i okoliša LEIDAA (La Lega Italiana Difesa Animali e Ambiente).


„Napuštanje pasa je okrutan, kukavički i prezira vrijedan čin. To prekida pakt ljubavi i prijateljstva koji smo sklopili sa životinjom primljenom u našu obitelj.“ – kazala je Brambilla. „Vaš vjerni prijatelj ne može postati teret samo zato što je vrijeme za odlazak na odmor. Postoji tisuću načina da uvijek ostanete blizu. Jedan od njih je vožnja vlakom, gdje su ograničenja iz prošlosti odavno nestala.“

Opisujući to kao „konkretnu akciju podrške kampanjama protiv napuštanja pasa koje se provode diljem Italije“, Corradi je rekao: „Potražnja za putovanjima na odmor sa svojim četveronožnim prijateljem raste i Trenitalia je pokrenula niz inicijativa kako bi obiteljima i njihovim ljubimcima što više olakšala putovanje na odmor.“



Promotivna akcija „Italia in Tour“ ovog ljeta vrijedi i za prijevoz regionalnim Trenitalia vlakovima te se putnicima nudi mogućnost neograničenog putovanja tijekom tri dana za svega 29 eura ili po cijeni od 49 eura za petodnevna putovanja. Putnicima se dopušta da vlakom prevoze pse srednje veličine, kao i one velike, i to koliko god često žele, pod uvjetom da je životinja na uzici i s brnjicom. Nakon 5., odnosno 15. rujna 2023., putnici će u Frecce i Intercity vlakovima moći kupiti kartu za svog psa po cijeni od samo pet eura za putovanje od nedjelje do petka, a subotom će karta stajati samo jedan euro.



Izvor: ekovijesnik.hr

Foto: Unsplash / Egor Gordeev

23 views0 comments
bottom of page