*
top of page

Veseli trio u ZOO-u...

Osim klasične faune, postoji drugačiji životinjski svijet, urbane životinje, a koje žive i komuniciraju u prometnom okruženju i dio su prometne džungle.

Jedna od njih je žabac Andrija, maskota HŽ Infrastrukture i edukativne akcije „Vlak je uvijek brži”. Zatim je tu Zebra Hrvatskog autokluba. Hobotnica sa stavom Safety.guru Instituta pridružuje se odabranom društvu, veselom triju, životinjama ambasadorima promicanja sigurnosti u prometu.Obzirom da edukacije podrazumijevaju komunikaciju prije svega s djecom i mladima, a zatim i odraslima koji često probude dijete u sebi, maskote su uglavnom dobro prihvaćene među svim dionicima prometa. Prometnim edukacijama korisnike se informira i educira o pravilnom, ali i rizičnom ponašanju u prometu i prometnom okruženju, a koje je dio upravo urbane džungle.Ako znamo da je pasivno i nenametljivo učenje, „edukacija u hodu“, komunikacija izvan službenih mjesta obavezne edukacije, danas najbolja vrsta edukacije, u vrijeme pandemije korone i online nastavu i minimiziran mogućnost odlaska u škole, onda je suradnja sa ZOO jedno od najboljih mogućih rješenja nastavka edukativne priče i svakako dio DOP-a.


ZOO Zagreb već godinama ima mogućnost sponzorstva, pokroviteljstva (https://zoo.hr/pokrovitelji/ , https://zoo.hr/posvojitelji/ ) životinja te edukativne programe (https://zoo.hr/skolski-programi/ ) i rođendane (https://zoo.hr/rodendan-u-zoo-vrtu/ ).

ZOO Zagreb pri tome nudi već gotove pakete sponzorstva.

No, obzirom da se radi o DOP-u i edukaciji, ali i win-win projektu, i razrađenoj ideji, možda je moguće ugovoriti posebnu suradnju.

IDEJA:

Edukacija: „Kutak za trenutak“ / "Želim znati više" / Upoznavanje ukratko, priča o pravim životinjama i usporedba s pojedinom maskotom / životinje kao ambasadori prometa.

ZOO Zagreb ima prostor za provođenje edukacija. Zamišljen za najavljene grupe, ali i građane po prijavi. Zamisao je 12x godišnje (1 mjesečno) edukativni tim provodi edukaciju (prezentacija, videa i promo letak i materijali).


Također uvrstiti personaliziranu priču „Sigurno s Andrijom“ , „Sa zebrom sigurno u školu“, „Hobotnica sa stavom – Budi kao ja“ kao dio rođendanske ponude.


Ploča s logom i QR kodom tvrtke i akcije na nastambi (100x120) životinje koja je maskota, kod ulaza u ZOO vrt te na službenim internetskim stranicama ZOO vrta .


Ideja i mogućnosti je mnogo. Podignimo edukativnu priču na novu razinu. 😊
Autor. Sanja Paić

Foto: Sanja Paić, Internet

37 views0 comments
bottom of page