*
top of page

Tajna ljubav Rod Stewarta...

Updated: Jan 2, 2020

Jedan od najvećih rock zvijezda ikad, Rod Stewart, otkrio je tajnu o hobiju kojim se zapravo bavi već više od 20 godina. Osim što se bavio glazbom i koncertima, Rod je tijekom zadnje 23 godine gradio i veliki interaktivni model američkih željeznica s gradićem punim detalja.

Svoj tajni hobi otkrio je kao dio intervjua za časopis Railway Modeller. "Rekao bih da sam oko 90% toga sam sagradio.", rekao je u intervjuu. "Jedina stvar kod koje nisam bio najspretniji i kod koje još uvijek nisam spretan je elektronika pa sam oko toga trebao pomoć." 

Dok je sve ovo gradio, Rod je objavio čak 13 studijskih albuma i bio na 19 turneja. Ovaj grad koji je modelirao temelji se ne Chicagu i New Yorku sredine 40-ih godina prošlog stoljeća.

"Puno ljudi mi se smije kad čuju za moj hobi.", priznao je Rod i dodao za časopis da je primjerice na neboderima radio dok je bio na turneji. U hotelima u kojima je noćio, uvijek je imao dodatnu sobu za ovu zanimaciju.


Krajolik i zgrade su mu jača strana, kaže da ljepotu vidi i u stvarima koje drugi smatraju ružnima, kao npr. stare zgrade. Fotografije otkrivaju nevjerojatne detalje na zgradama, mostovima, brodovima, čak i vegetaciju, a po ulicama se naravno nalaze i auti.


"Kad radim nešto kreativno poput ovoga, uvijek dajem 110% od sebe. Meni je to nešto što moram završiti kad započnem.", rekao je slavni pjevač koji je svoj gradić sastavio u potkrovlju svog doma u Los Angelesu. Želja mu je maketu prebaciti u obiteljsku kuću u Essexu u Ujedinjenom Kraljevstvu.Uredila: Sanja Paić

Izvor: BBC

Foto: Internet


9 views0 comments
bottom of page