*
top of page

Sky Way String Technologies for Transportation

Promatrajući djelovanje safety.guru INSTITUTA i povezivanjem s informacijama o prometu u modernim „pametnim“ gradovima, mudro bi bilo osvijestiti slijedeću činjenicu iz Vizije & Misije: električni automobili iako smanjuju zagađivanje prirode i atmosfere, i dalje uzrokuju prometne nesreće, gužve na cestama i gradovima, nesigurnost u vožnji, trošak održavanja. Trenutno je jedno od razvojnih rješenje podići vozila na višu razinu, na tračnice i/ili sajlu na autonomnu visinu 6 do 15 metara. Gradovi poput Sharjaha (2019), Dubaia (2020), Skopja (umjesto tramvaja), Ekaterinburga (Expo 2025), Beča (do2025), pa i Indije… uvode ovaj sustav osobnog transporta i cargo prijevoza Sky Way String Technologies.


Osim za promet SWT nude rješenja i za brzi istovar kontejnera u lukama (veliki brod za manje od 17 sati), linearne zelene gradove, svemirski turizam.

Posebna je inovacija patentirani humus kojim se planira ponovno ozeleniti Mezopotamija (između rijeka Eufrata i Tigrisa).

17.08.2019., 5500 posjetitelja SW Eco Techno parka kod Minska, osim što se provozalo SW vozilima na 5+1 različitim trasama, donijelo je vrećice zemlje iz 90 (od 200) država od koje će se napraviti patentirani rezidualni humus za ozelenjavanje tla ispod prometnih trasa, kao i u/oko „pametnih“ zgrada.


Postoje i sljedeći prijedlozi:

· umjesto izgradnje skupe nizinske pruge Rijeka - Zagreb, koristi SW cargo promet na prednapregnutim sajlama na visini 6-15 metara. Dva cargo SW vozila mogu prevoziti 20 i 40-metarske kontejnere, direktno s broda na odredište. brzinom 80-120 km/h. Trasa bi išla Rijeka – Zagreb – Varaždin – Budimpešta – Bratislava – Beč – Prag - Berlin (Varšava, Minsk) – Kopenhagen - Stockholm (Oslo)

· relacija Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb – Katedrala – Sljeme - toplice, gdje bi se vozilo svakih 2 do -5 minuta s brzinom 100 km/h

· Zračna luka Split - Dugi Rat – Brač - Hvar, svake minute, brzina 80-100 km/h te kapacitet 8.000 putnika/sat.


Za proizvodnju SW metalnih konstrukcija i vozila, mogle bi se aktivirati željezare Sisak, Split, Zenica, Skopje, kao i brodogradilišta 3. Maj, Uljanik, Lenac, Trogir, Split. Predviđa se potreba 1-4.000 vozila mjesečno. Financiranje bi išlo preko Nordea Bank iz Skandinavije, koja prvenstveno podržava održivi razvoj na Zemlji. Predstavnik je imao izlaganje 23.5’19 u HGK u Zagrebu.


Za lokalne projekte (AP) financiranje bi se paralelno moglo odvijati preko tzv. malih ulagača, Crowd Funding Investment, kojim ulagači ujedno ulažu u buduću mirovinu. Zbog fluktuirajućeg sustava mirovina, dobro bi bilo osigurati SW rentu (od 2020/21) kao ulagač u konkretne projekte (AP), poput realizacije transporta na sajli (string), kao stanar u “pametnim zgradama”, kroz izgradnju pametnih gradova, luka i svemirskog turizma.

Izlazak na burzu se predviđa za kraj 2019. godine (uz vrijednost dionice 1$. Sada se kupuje za 4-5c), a nakon što se ostvari zacrtani ulagački kapital za istraživanje i realizaciju u 15 faza od 131 milijarda $.


A.E.Yunitski, poput Nikole Tesle, Isusa Krista, Leonarda da Vincia, Sokrata, Anastazije iz Sibira, djeluje s razine Znanosti o stvaranju slika, a ne pukih matematičkih izračuna. U tome je i prednost Benefit Korporacije (B-Corporation) nad standardnim, self-profit korporacijama.

Sky Way Technology Co. ima već više od 400.000 ulagača iz 200 država, a više od 4.500 ulagača s ovog područja. Isto tako ima 20 ugovorenih projekata, i preko 350 projekata u postupku. Za Expo Dubai 2020 SkyWay gradi 15km trase i 21 stanicu. U Minsku smo se 2018. i 2019. vozili in vivo u 5 raznih vozila na 5 trasa. Također na sajmu tračničkih vozila Innotrans 2018. u Berlinu., bilo je izloženo vozilo za 6 osoba, brzine 500 km/h, buka <60bD.


Bilo bi prikladno i mudro odstraniti strah od promjena u umu, te postati ulagač u Sky Way capital, tvrtku koja prikuplja investicije za istraživanja String Technology Co., preko malih i/ili velikih ulagača, Crowd Funding Investment. Koristeći link https://new.skyway.capital/?partner_id=294175 može se pokazati vjera i ozbiljnost, te bez obveza učlaniti u SWC. Nakon verifikacije postajete Client, a u virtualni ured (back office ili na ruskom kabinet) primate informacije. Preko ureda se uspostavlja komunikacija na više od 20 jezika. U slučaju da konzultant ne zna odmah odgovor na pitanje, oblikuje zahtjev s brojem tzv. “ticket” na koji expert pismeno odgovara u roku od nekoliko dana.

Ugovorom, tvrtka SWT se obvezuje na zahtjev vratiti ulog nakon 3 god. uz kamatu od 3-4%. Toliko su sigurni u svoj razvoj. U svom govoru 17.8’19 (You Tube, uskoro prijevod na engleski) na poligonu Marina Gorka, glavni konstruktor, akademik, A. E.Yunitskiy je pojasnio potencijalna ulaganja koja imaju u UAE od 10-50 milijarda $. Osnovno je da SWT ne želi prihvatiti lokalne uvjete kontrole tvrtke, kao niti prodati tvrtku ili dijelove tvrtke, budući se još 2014. god obvezao dividende malim ulagačima od 15$ i više, koji su vjerovali u ovaj projekt i ulagali. Ulagačko pravo se tada moglo kupiti za 0,06 c.


Autor: Ljubomir Đukić

Foto: Ljubomir Đukić

56 views0 comments
bottom of page