*
top of page

Sigurno s Andrijom

U ponedjeljak 9. rujna započela je nova školska godina. Tisuće djece našlo se na prometnicama, a mnogi od njih na putu do škole hodaju i uz željezničku prugu ili preko nje.


Kako bi sve sudionike u prometu upozorili na opasnosti koje prijete prilikom neopreznoga prelaženja preko pruge ili boravka uz prugu, HŽ Infrastruktura već 20 godina provodi edukativno-preventivnu akciju „Vlak je uvijek brži“.


Vrlo je važno da djeca u školu krenu na vrijeme, kako zbog žurbe i nestrpljenja ne bi neoprezno prelazila preko željezničko-cestovnih prijelaza, mjesta na kojima se križaju željeznička pruga i cesta. Sva su ta mjesta uz oprez i poštivanje prometnih znakova sigurna za korištenje, no unatoč tome zbog neopreza ili brzopletosti i dalje se događaju nesretni slučajevi u kojima teško stradavaju djeca i odrasli.


Prije prelaska preko željezničke pruge obavezno treba stati i uz poštivanje prometnih znakova i željezničke signalizacije prugu prijeći tek kada se uvjerimo u to da ne prijeti opasnost. Ako je polubranik spušten, treba pričekati da se on podigne, a ako polubranika na željezničko-cestovnome prijelazu nema, treba dobro promotriti oko sebe i uvjeriti se u to da vlak ne nailazi.


Njihov žabac Andrija na pristupačan način djeci pokazuje kako pravilno i sigurno prijeći preko pruge.Uredila: Sanja Paić

Foto: Internet


13 views0 comments
bottom of page