*
top of page

S.O.S. pristup

Airbus 380 kreće preko Atlantika. Lete dosljedno brzinom od 800 km/h na 30 000 stopa, kad se odjednom pojavi mlazni avion Eurofighter brzine od 2 maha.Pilot mlažnjaka usporava, leti pored Airbusa i radiom pozdravlja pilota putničkog aviona: “Avionski let, dosadan let, zar ne? Pazite i pogledajte ovo!"


Pomiče mlažnjak, ubrzava se, probija zvučnu barijeru, brzo se diže do vrtoglave visine, samo da bi se spuštao gotovo do razine mora u poniranju koje oduzima dah. Uspinje se natrag do Airbusa i pita: "Pa, kako je to bilo?"


Pilot Airbusa odgovara: "Vrlo impresivno, ali pogledajte ovdje!"


Pilot mlažnjaka promatra Airbus, ali ništa se ne događa. I dalje leti tvrdoglavo ravno, istom brzinom. Nakon pet minuta pilot Airbusa radiom upita: "Pa, što sad kažeš?"


Zbunjeni pilot mlažnjaka pita: "Što si učinio?". Pilot Airbusa se nasmije i kaže: „Ustao sam, ispružio noge, otišao u stražnji dio aviona do toaleta, popio šalicu kave i pojeo tortu od cimeta.


Moral priče je:

Kad ste mladi, brzina i adrenalin izgledaju sjajno. Ali kako postajete stariji i mudriji, udobnost i mir ne treba prezirati.


To se zove S.O.S .: Slower, Older, Smarter

(sporije, starije, pametnije)


Posvećeno svima prijateljima koji vole S.O.S. pristup! ✈️


Uredila: Sanja Paić

Foto: Internet


67 views0 comments
bottom of page