*
top of page

Ružica si bila, sada više nisi...

Uskršnje razdoblje u nama uvijek budi motiv da budemo bolje osobe i da budemo spremni žrtvovati se. Što nije uvijek tako lako. Jedan poslovni primjer: U velikoj poduzeću gdje vladaju menadžeri bez empatije i gdje nema ravnopravnosti prema radnicima, uvijek postoje oni koji su povlašteni i oni koji su poniženi. Kad se poniženi pobune cijeli sustav se okreće protiv njih: zaštita dostojanstva, nepravilnosti u radu pa i radne kolege.


Jedna tako izrazito vjerski nastrojena osoba je morala svjedočiti protiv ponižene osobe i zanijekala je istinu. Između svoje egzistencije i pravednosti izabrala je brigu o sebi. Nakon toga je proradila savjest te je pokušala izbjegavati osobu protiv koje je svjedočila. Najčešći način izbjegavanja je okretanje druge strane obraza prilikom mimoilaženja samo da ne bi morala pozdraviti. Istina, vjera i za okretanje druge strane obraza kaže drugačije.


Osoba koja u velikom poduzeću bude ponižena i izbjegavana mora prije ili kasnije krenuti s posla i naći se u prometu. Uzrujana osoba teško može biti koncentrirana za prometne gužve, a to dovodi do prometnih nesreća.


U safety.guru INSTITUTU se već dulje vrijeme bavimo i temom sigurnosti putovanja na i s posla. Do sada smo s takvim temama bili na dva stručna skupa i nastavit ćemo i dalje. Bolje i sigurnije društvo traži od svih nas dodatni angažman, dobrotu i vjeru.


Autor: SGI

55 views0 comments
bottom of page