*
top of page

Reci to sirenom..

Sve se više strojovođa javlja s pozitivnim reakcijama i podrškom akcije Instituta, a vezane uz promicanje sigurnosti i kulture u prometu.


Često su svjedoci stresnih situacija zbog nedozvoljenih hodanja po pruzi i korištenja "divljih" prijelaza. Upravo takva situacija dogodila se dok sam čekao ovaj vlak.


Četvero mladih hodalo je po peronu i zabavljalo se je. Nakon toga su prošli pored znaka "Zabranjeno hodanje prugom" negirajući ga spustili se na travu te nastavili hodati uz prugu. Pri nailasku putničkog vlaka jedna od djevojaka je željela zabaviti društvo i skočila prema vlaku ZIG ZAG kao da će se baciti pod vlak, igrajući se pri tom sa mojim i strojovođinim živcima. Nimalo zabavnom i vrlo opasnom igrom tako je „uljepšala“  večernju smjenu strojovođi.


Ova snimka nastala je zahvaljujući majstoru Ivanu koji dugim svjetlima i sirenom podržava našu akciju. Koliko je to važno, i koliko u svemu treba biti strpljiv shvatit će svatko tko pogleda snimku do kraja. Naime, iako je mladić vidio i duga svjetla i čuo sirenu, nije ga to omelo da prelazi prugu odmah iza teretnog vlaka.


Autor: Dražen Kaužljar

Video: Dražen Kaužljar / Ivan Marić


14 views0 comments
bottom of page