*
top of page

Promocija kulture i sigurnosti u prometu i društveno odgovorno poslovanje (DOP)

Updated: Nov 7, 2019

Iako Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj postoji od 1997. godine, još uvijek mali broj ljudi zna što znače pojmovi ,,održivi razvoj” i ,,društveno odgovorno poduzeće” pa evo male pomoći od ekipe iz HR PSOR-a:

•​ održivi razvoj – razvoj kojim se zadovoljavaju potrebe današnjih naraštaja a da se pritom ne ugrožava mogućnost budućih naraštaja u zadovoljavanju njihovih potreba;

• ​društvena odgovornost poduzeća – doprinos je koji poduzeća svojim temeljnim aktivnostima obavljaju prema društvu;

•​ društveno odgovorno poslovanje – koncept u kojem poslovni subjekt odlučuje na dobrovoljnoj osnovi doprinositi boljem društvu i čišćem okolišu, u interakciji s ostalim dionicima.


Osim što HR PSOR postoji preko 20 godina, već se jedanaestu godinu održava i konferencija o društveno odgovornom poslovanju (DOP) koja će se održati  19. i 20. studenoga ove godine. Domaći i strani stručnjaci će govoriti o dostignućima i očekivanjima u području održivog razvoja te trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju.


Osnovne teme prvog dana Konferencije će biti:

•​ klimatske promjene,

• ​pitanje politike raznolikosti,

• ​integracija Ciljeva održivog razvoja u regulatorni okvir RH,

•​ uloga gospodarstva u ostvarenju Ciljeva održivog razvoja.


U drugom dijelu Konferencije koji je stručno-znanstvenog karaktera biti će prezentirani stručni i znanstveni radovi iz područja DOP-a, a naglasak je na iskustvima iz prakse koju dokumentiraju i predstavljaju stručnjaci iz gospodarstva. U ovom dijelu svoja dva rada prezentirati će članovi safety.guru INSTITUTA s tema vezanim uz iskustva profesionalnih vozača te povezivanje sigurnosti s kulturom, prometom i psihologijom.

Isto tako, na Konferenciji će po 12. put biti svečano uručene nagrade Indeksa DOP-a koju HR PSOR dodjeljuje zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom.


Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Internet

25 views0 comments
bottom of page