*
top of page

Projekt “Okolo”..

Updated: Oct 9, 2019

Projekt "Okolo" je na ulice Zagreba donio nove umjetničke priče – keramičke minijature Maše Barišić, anti-stress plakat Pavla Kuharića, skulpturu od svile Ide Blažičko, veliki podni mural Borisa Bare, zelenu interaktivnu intervenciju Botanika i svjetlosnu landscape instalaciju Javiera Riere.Šetnja Zagrebom u potrazi za novim urbanim intervencijama započinje u Tomićevoj ulici gdje će se pogled zaplesti u skulpturu od svile "Blossoms" Ide Blažičko. Potom se kod stepenica koje vode do Uspinjače, doslovno u prolazu, možete osloboditi stresa zahvaljujući "Pop It" instalaciji Pavla Kuharića, a u Vitezovićevoj ulici na Gornjem gradu posjetite "Susjede" Maše Barišić.


Drugo izdanje projekta Okolo započelo je 17. kolovoza te su od tada ulice grada postale bogatije za niz umjetničkih instalacija i urbanih intervencija, poput "Spavajućeg diva" francuskog street art para Elle&Pitra i brojnih simpatičnih uličnih minijatura Michaela Pedersona.


Svoj umjetnički trag po Zagrebu ostavili su i Mane Mei i Pavao Kuharić sa interaktivnim intervencijama koje nam poručuju da se nikada ne zaboravimo igrati. Zahvaljujući Biljkoborcima i Vooni, tu su i male zelene i vunene intervencije koje su u suradnji s nepravilnostima grada stvorile ljepše uglove, zidove, pločnike, a tu je i Knjiga ljubavnih žalbi u koju se možete požaliti na ljubav i okrenuti novu stranicu u životu. Boris Bare vratio nas je u djetinjstvo balonom u Vlaškoj ulici, a ako poželite leći na travu i pročitati koju dobru knjigu, uvijek možete svratiti do Kućica za knjige na Vranicanijevoj poljani.


"Kada se u hodu susretnete s nekom duhovitom minijaturom, interaktivnom instalacijom ili velikim muralom, to će vam zasigurno uljepšati dan i učiniti svakodnevicu drugačijom. Upravo je taj spontani ulični susret umjetnosti i prolaznika, taj moment iznenađenja koji se dogodi u tom trenutku i neka ljepša slika grada koju nosite dalje sa sobom, ono što smo željele postići ovim projektom", kazale su organizatorice Nas dve (Ana Mikin i Tina Kovačiček).Uredila: Sanja Paić

Foto: Internet17 views0 comments
bottom of page