*
top of page

Povratak na Dunav…

Osječki biciklistički klub Weekend Warriors, koji se bavi ekstremnim brdskim biciklizmom i organizacijom sportskih i humanitarnih događaja, po prvi put sudjeluje na razvijanju europskog projekta, a u suradnji s Austrijskom udrugom DANUBEPARKS koja radi na mreži zaštićenih područja uz Dunav.Projekt "Transdanube Travel Stories“ obuhvaća tri zaštićena područjasredišnjeg Dunava koji se rasprostire na teritoriju Hrvatske, Mađarske i Srbijei obuhvaća Park prirode Kopački rit, Nacionalni park Duna-Dráva i Prirodni rezervat Gornje Podunavlje. Projekt je sufinanciran sredstvima EU (Interreg DTP).


Cilj projekta je osmisliti ekološki prihvatljiv turistički proizvod za promicanje turizma u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji na ranije spomenutim područjima te podići svijest o važnosti očuvanja istih.


Trodnevna biciklistička tura uključuje obilazak tri zaštićena područja i prikazuje sadašnji način života na tim područjima.


Važno je spomenuti da se u navedenim područjima može vidjeti očuvanje starijeg, manje užurbanog načina života, a upravo ovakve turističke aktivnosti pridonose podizanju svijesti o važnosti sporijeg načina života i življenja u skladu s prirodom.

Osim lošeg utjecaja na prirodu, današnji užurbani i urbani život ostavlja i loš utjecaj na čovjeka jer predstavlja veliki izvor stresa.


Projekt "Returning to the last Danube" nastoji približiti prirodu čovjeku te osvijestiti važnost oživljavanja zaboravljenog načina života kroz koji se ljudi lakše mogu približiti sebi samima i živjeti kvalitetan, održiv život.Izvor: www.osijek031.com

11 views0 comments
bottom of page