*
top of page

Postavljena odmorišta sa stanicom za popravak bicikala

Antunovac i Ivanovac mjesta su antunovačke općine koja su među prvima dobila biciklističke staze između naselja kako bi se izbjeglo kretanje biciklista vrlo prometnom cestom, a i da bi se spojila s Osijekom. Napravljene su u skorije vrijeme biciklističke staze i unutar naselja, a sljedeći je logični korak bio, kaže Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, postavljanje dodatne opreme.
- Uvijek predvodimo u komunalnoj opremljenosti naselja, pa smo tako uz biciklističke staze na području općine Antunovac upravo postavili novu urbanu opremu. Mislim tu na stalke za bicikle, klupe za odmor, koševe za otpad te dvije nove servisne stanice s nožnom pumpom. Vjerujemo da će novopostavljena oprema dodatno učiniti bicikliranje ugodnijim kada nam vremenske prilike opet to dopuste - kaže Tubanjski dodavši kako će naknadno biti postavljene i dvije infoploče s kartografskim prikazom mreže biciklističkih staza. Sve je to omogućeno u okviru provedbe projekta “Biciklističke staze Općine Antunovac”, u kojemu su sagrađene dvije dionice biciklističkih staza ukupne duljine 4,2 kilometra.


- Projekt biciklističke staze Općine Antunovac sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 3,485 milijuna kuna, dok je ukupna ugovorena vrijednost projekta 4,1 milijun kuna, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 5.357.811 kuna - navodi Davor Tubanjski.Izvor: Glas Slavonije

25 views0 comments
bottom of page