*

Pogled prirodi u oči..

Ako ste u potrazi za kakvom vikend avanturom, evo je, ne morate tražiti dalje. Na samo dva sata vožnje autom od Zagreba, na slovenskom Pohorju na Rogli nedavno je postavljena genijalna šetnica koja vam omogućuje da prirodi pogledate u oči iz jedne malo drugačije perspektive.


Riječ je o famoznoj drvenoj konstrukciji koja je uzdignuta iznad tla, a koja uključuje centralni paviljon s okolnom šetnicom koja doslovno omogućuje prolazak kroz krošnje drveća.


I dok je kružna šetnica duga preko jedan kilometar toranj je pak visok 37 metara. Upravo s njega pruža se jedinstven pogled na impozantnu i beskrajnu staru pohorsku šumu. Uz edukativni sadržaj, Pot med krošnjami ima i onaj adrenalinski, a to je primjerice tobogan s kojeg se moguće spustiti, a nalazi se u sklopu centralnog tornja.


Park-šetnicu osmislio je i realizirao poznati njemački arhitekt Josef Stöger, ali u suradnji sa stručnjacima češke Zážitková akademie (ZAK) koji su već projektirali slične projekte u Češkoj i Slovačkoj. Ulaznice za ovu atrakciju iznose 10 eura te 8 eura za djecu. Više informacija možete doznati na službenom webu.Uredila: Sanja Paić

Izvor: super1.telegram.hr
47 views0 comments

Kontaktiraj nas

Adresa. 

safety.guru INSTITUT, PAVLA LONČARA 12, 10360 Zagreb, CROATIA

Tel.

+385 92 301 9835 

+385 99 307 0408

Novosti.

  • Facebook Safety Guru
  • Instagram Safety Guru
  • Linkedin Safety Guru