*
top of page

Poezija za van...

Ovih dana epidemiološke mjere omogućile su kafićima otvaranje terasa i kavoljupcima ispijanje najdražeg napitka. A sunčani dani posebno su nas razmazili tako da svaki slobodni trenutak imamo priliku pobjeći i napuniti tijelo neophodnim D vitaminom.Biti u Zagrebu, a ne prošetati do Bookse u Martićevoj bila bi prava šteta. Booksa, osim što je mjesto i utočište zaljubljenika u dobro štivo, nudi i sjajnu kavu+ za van. Uz neophodna smeđa zrna kave pretočenih u najdraže piće, Booksa nam daruje i mala zrnca mudrosti i lijepih misli.

Naime, na čašici kave nalaze se nalijepljeni stihovi iz antologije 'Polarni krug' autorice Inger Mari Aikio! Ova sjajna inicijativa odličan je pokazatelj kako se Booksa koje je sinonim za čitanje i pisanu umjetnost, vješto prilagodila novim okolnostima i uspjela ponuditi djelić sebe i svoje prepoznatljivosti.


Ostatak stihova nalazi se na Booksinoj web stranici. A ako ste odlučili kavu popiti kod Bookse na klupici, imate priliku uživati i u radovima mladih autora koji su zalijepljeni na izlozima kao dosjetljiv novi literarni izričaj i komunikacija za van u izazovnim vremenima.Autor: Sanja Paić

Foto: Sanja paić

44 views0 comments
bottom of page