*
top of page

Pedalirate li i vi danas?

U 2020. godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, bicikl je, kao i u slučaju ranijih različitih prirodnih nepogoda i gospodarskih kriza, ponovno pokazao koliko je prilagodljivo i učinkovito sredstvo prijevoza i da mora biti neizostavan dio prometnih politika.


Generalna skupština UN-a na zasjedanju u travnju 2018. proglasila je 3. lipnja Svjetskim danom bicikla s ciljem posvećivanja pozornosti biciklu u razvojnim strategijama i uključivanja bicikla u međunarodne, regionalne, nacionalne i lokalne razvojne politike i programe.


Rezolucijom usvojenom na zasjedanju se ističu prednosti bicikla kao jednostavnog, pouzdanog, dostupnog, čistog i ekološki prikladnog održivog načina prijevoza te priznanje biciklu kao sredstvu razvoja, poticanja kreativnosti i društvene uključenosti zbog omogućavanja pristupa obrazovanju, zdravlju i sportu.


Puno je zdravstvenih koristi koje možete priskrbiti svome tijelu ako se odlučite kupiti bicikl i baviti se pedaliranjem. Od onih banalnih kao što je boravak na svježem zraku pa do onih znanstvenih koji tvrde kako će vam takva aktivnost produžiti život!


Ako i vi volite pedalirati, predlažemo Vam da pogledate blog i ideje za vožnju bicikla u užoj i široj okolici Zagreba:

https://www.facebook.com/Pedaliranje/Uredila: Sanja Paić

Foto: Internet

8 views0 comments
bottom of page