*
top of page

'Ovo mi je vratilo vjeru u ljude'

Updated: Mar 1, 2020

S dozom skepticizma zovem broj koji mi je ostavio na vjetrobranskom staklu. Javlja se mladić i ispričava se. Našli smo se na kavi, otišli na osiguranje i sve riješili, ispričao nam je čitatelj.'Ispričavam se, ogrebao sam vam vrata automobila. Javite se na broj 098 *** *** kako bi se dogovorili oko saniranja štete', poruka je koja je dočekala našeg čitatelja iz Rijeke na njegovoj Opel Corsi prije nekoliko dana.


- Zvali su me s posla da mi je netko ogrebao auto. Otišao sam pogledati što se točno dogodilo. Naravno bio sam užasno ljut. Gledam štetu, zagrebana felga, vrata i lajsna... No onda ugledam poruku na vjetrobranskom staklu. Isprva sam bio skeptičan, ali kada se mladić javio, odmah mi je pao kamen sa srca - ispričao nam je čitatelj.

- Objasnio mi je sve, rekao mi je da mu se žurilo. Govorim mu da razumijem i zahvaljujem mu se na podacima i na poruci, jer budimo realni, velika većina bi se okrenula po parkingu, pogledala je li netko što vidio te produžila dalje. Međutim, mladić je vrlo jednostavno rekao: 'Što da vam kažem, tako sam odgojen. Ni sam se ne bih želio naći u situaciji da mene netko ošteti i pobjegne'. - Kratko izmjenjujemo detaljne informacije i na brzinu se dogovaramo što i kako riješiti. Sljedeći dan se nalazimo na kavi te tokom kratkog razgovora uviđam zašto se nalazimo tu di jesmo. Mladić je izrazito susretljiv, prijatan i kulturan, što je danas očito rijetkost. Napominje kako je i njemu taj dan krenuo naopačke, no u svoj toj zbrci i strci, stao je i napravio ono što bi svi trebali napraviti u toj situaciji. Nakon toga odlazimo na osiguranje na procjenu štete - dodao je naš čitatelj.


Osiguranje je obavilo svoj dio, a oni su se rukovali i otišli svojim putem.

Na povratku doma još jednom razmišljam o sreći u nesreći i pitam se koliko ima onih koji bi se okrenuli i otišli.


Sama ova situacija ponovno mi je vratila vjeru u ljude te se nadam da je broj poštenih ljudi veći nego što sam mislio - dodao je vlasnik auta. 

Izvor: 24sata.hr


31 views0 comments
bottom of page