*
top of page

Otkrijte Beč pomoću nove aplikacije za brojanje koraka

Updated: Feb 11, 2021

Austrijska metropola kao „najzelenija prijestolnica svijeta“ nastavlja nagrađivati „zelenu” mobilnost svojih građanki i građana.


Nova besplatna aplikacija „Wien zu Fuß“ (Beč pješice) omogućuje brojanje koraka uz detaljan pregled dnevnih, tjednih, mjesečnih i godišnjih postignuća.

No, osim što kao i druge aplikacije za brojanje koraka mjeri potrošene kalorije, prijeđene udaljenosti, vrijeme pješačenja i slično, aplikacija „Wien zu Fuß“ nudi planiranje šetnji i odabir pješačkih ruta, preporučuje nove pješačke staze, otkriva nepoznate dijelove grada, a pored svega toga u zamjenu nudi nagrade.

Trud se isplati, jer svaki korisnik uspjeh može podijeliti i sa svojim prijateljima!


Aplikaciju je pokrenula Bečka agencija za mobilnost (Mobilitätsagentur Wien) kao još jedan doprinos austrijskog glavnog grada i njegove zaštite klime te uputila poziv svim Bečankama i Bečanima da i oni – pješačenjem ili vožnjom bicikla, daju svoj doprinos ovom sve važnijem pitanju.„Ako pješačite ili vozite bicikl, činite dobro ne samo svom zdravlju, već i zaštiti klime te pomažete da Beč postane klimatska prijestolnica budućnosti. Beč postiže izvrsne rezultate u smanjenju emisija stakleničkih plinova, no imamo još puno prostora za napredak.“ – ističe se u priopćenju Bečke agencije za mobilnost.


Svi građani i građanke Beča koji pješače ili voze bicikl, sudjeluju također u oživljavanju vlastitog kvarta i dijela grada te time pomažu gradskoj upravi u identificiranju potreba i stvaranju novih prostora za pješake i bicikliste – pješačkih staza i javnih površina bez automobila, biciklističkih staza, zelenih površina za odmor i relaksaciju.


Bečanke i Bečane pozivaju da se tijekom pješačenja i vožnji bicikla fotografiraju i na društvenim mrežama objavljuju fotografije uz ključnu riječ #GoFuture, čime će dodatno ukazati na svoje navike, ali i potrebe kretanja, a ostalima pokazati što propuštaju dok koriste automobile.


Uredila: Sanja Paić

Foto: Internet


14 views0 comments
bottom of page