*
top of page

Ostati dijete u duši..

Svaki dan čitat ću ti neku priču ili bajku sa sretnim svršetkom. Namjerno ću ti čitati bajke. Za inat svemu onome što te čeka. Čitat ću ti bajke gdje dobro uvijek pobjeđuje i nikada ti neću reći da to ponekad nije tako.


Vjeruj u bajke zlato moje, vjeruj u bajke čvrsto, jer život bi u stvari trebao biti takav, da dobro uvijek pobijedi. Trebao bi.

Sve vještice, zli čarobnjaci, zmajevi koji rigaju vatru, zločesti vladari i okrutne maćehe, neka ti ne mogu ništa, samo zato jer si dobra, jer si rođena da ne možeš poželjeti nikome nešto loše. Žarko želim da u to vjeruješ.

Od sveg mog srca ti želim da nikada dovoljno ne odrasteš i da u životu razočarano pomisliš: "Molim vas, ne pričajte mi bajke".

Ostani dijete u duši koje vjeruje da je sreća u malim stvarima, koje vjeruje u razna čudesa, koje vjeruje u dobrotu u ljudima, jer ako čvrsto u to budeš vjerovala, što god ti se bude događalo, znati ćeš prepoznati sretne krajeve i staviti točku na jednu tvoju životnu priču, do iduće, koju će trebati kako tako dovesti do novog sretnog svršetka.

Želim da ti, tata i ja, stvaramo naš mali svijet u kojem dobrota uvijek na kraju pobjeđuje.
Autor: Vesna Ferluga - Antić / knjiga: "Djeca znaju, i točka”

Foto: Unsplash / Jordan Whitt

2,235 views0 comments
bottom of page