*
top of page

„Ostani doma“ i ostvari svoje neograničene sposobnosti

Biti doma i nije tako loše nekih tjedan ili dva dok se ne uhvati malo odmora ili potrebnog sna. Nakon toga misli nam kreću svojim putem iako i dalje mirujemo doma. Ako previše pratimo medije počinje nas loviti panika i misli još više idu u negativnom smjeru. Ako nas svaki dan još protrese i manji potres onda sami već radimo protiv sebe.Postavlja se pitanje, može li se slobodno vrijeme nekako bolje iskoristiti kad ga već imamo na pretek? Pa baš i ne, osim nekih izuzetaka.

Koncentracija je na minimumu i to dodatno stvara nervozu. I tako, korak po korak i sve smo više u negativnim mislima.


Ja sam se odlučio na čitanje. U rukama mi se našla knjiga dr. Joea Dispenze: „Ostvari svoje neograničene mogućnosti – kako obični ljudi ostvaruju čudesno“. Autor dosta pozornosti poklanja vježbama meditacije. Oni koji nisu skloni meditaciji, već više drugim oblicima postizanja duhovne snage ili obnove, neka ne staju sa čitanjem. Knjiga sadrži korisne i primjenjive misli za sve.


Autor svoj rad temelji na tvrdnji ako se nalazimo u sadašnjem vremenu i razmišljamo o budućnosti na temelju negativnih iskustava iz prošlosti, tada će i budućnost biti negativna. Zbog toga smatram kako je za bolju budućnost potrebno prepoznati sve mogućnosti koje postoje u sadašnjem trenutku.


„Kad smo u sadašnjem trenutku, beskonačne mogućnosti postoje u kvantnom polju kao elektromagnetske frekvencije. Kad se čista namjera poveže s uzvišenim emocijama, u polju odašiljemo posve novi potpis. Kad je naša energija vibracijski usklađena s energijom tog potencijala, što smo dulje svjesni te energije, to ćemo više privući to iskustvo“ objašnjava autor.


Na slici to izgleda puno jednostavnije. Isključite prošla iskustva iz stvaranja misli o budućnosti.


Za prepoznavanje svih mogućnosti potrebno je pogledati svako slovo kojim se privlači drugi potencijal:


V – nova veza

P – novi posao

T – teškoća koja se rješava u našem životu

M – mistično iskustvo

G – genijalan um

Z – zdravlje

O – obilje

N – nova mogućnost


Sad kad već imamo vremena, razmislimo o tome koji od navedenih potencijala nam je u ovim vremenima prioritetan. Kada se odlučimo je li to nova veza, posao, zdravlje ili dr., tada se kreće u privlačenje tog potencijala pomoću meditacije povezivanja s vlastitom budućnošću.

No, prije nego se krene s meditacijom povezivanja s vlastitom budućnošću moraju su napraviti određene pripreme:


1. treba razmisliti o potencijalnom iskustvu koje želimo

2. kad se odredi iskustvo odredi mu se veliko slovo (simbol koji predstavlja specifičnu mogućnost) i zapiše na komad papira

3. nacrtaju se dvije valovite crte oko njega (predstavljaju elektromagnetska polja koja je potrebno stvoriti)

4. slovu se pridružuje određeno značenje, kako bi namjena postala još jasnija

5. uz slovo se zapišu emocije kako ćete se osjećati kad se zamišljeni potencijal dogodi (npr. sloboda, divljenje zaljubljenost, radost, dostojanstvo, zahvalnost…). Te emocije su energija koja će nositi vašu namjeru.


U nastavku je slika koja olakšava vizualni izgled navedenih predradnji.


Sad na red dolazi meditacija. Moguće ju je provoditi prema autorovim glasovnim uputama (https://drjoedispenza.com/) ili prema svojim pravilima meditacije ili prema ovom skraćenom opisu:


1. pozornost usmjerite različitim dijelovima svojeg tijela, ali i prostoru oko njih

2. postanite svjesni beskonačnog, golemog prostora iza vaših očiju

3. postanite svjesni prostora oko vaše glave, grla, prsnog koša, svojeg tijela, pupka i naposljetku prostora oko svojih kukova

4. budite svjesni veličine prostora u prostoriji u kojoj se nalazite

5. povucite pozornost od svojeg tijela, okruženja i vremena te postanite nitko, ništa, nigdje i izvan vremena

6. zamislite potencijal koji postoji u kvantnom polju i s kojim se želite povezati tako što ćete se prisjetiti svojeg odabranog slova

7. osjetite energiju tog budućeg potencijala – u sebi oko sebe – te se povežite sa svojom budućnošću

8. kad je vaša energija vibracijski usklađena s tim potencijalom, taj novi događaj pronaći će vas – vi ne morate učiniti ništa

9. prisjetite se svoje budućnosti prije nego se ona dogodi

10. blagoslovite svoje tijelo novim umom

11. blagoslovite božansko načelo u sebi i zahvalite na novi život

12. polako vratite svijest natrag u sobu i kad ste spremni otvorite oči.


Učinci meditacija ne dolaze ako ih radimo reda radi. Trebamo se potpuno posvetiti i biti ustrajni u našim namjerama i pozitivnim emocijama. S obzirom na vrijeme koje je pred nama stignemo se uvježbati. Ako i ne uspijemo, bar ćemo otkriti nove poglede na budućnost i postati svjesni svojih pogrešaka u svakodnevnim rutinama koje nam onemogućavaju neograničene sposobnosti.


Stoga, svoju budućnost ne gledajte kroz negativna iskustva iz prošlosti već pokušajte prepoznati sve mogućnosti sadašnjeg trenutka.Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Unsplash / ilustracije iz navedene knjige

28 views0 comments
bottom of page