*

Obitelj čine srdačni odnosi roditelja i djece..

Updated: Jul 11, 2019

Međunarodni dan obitelji obilježava se svake godine na 15. svibnja. Upravo taj dan su još 1993. godine proglasili Ujedinjeni narodi svojom rezolucijom.


Obilježava se s ciljem naglaska na važnosti obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, tj. poticanja djelovanja društva u korist obitelji, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji, te pružanje podrške uvažavanja obiteljskog života, tradicija i običaja.


Ovim poticajnim ciljevima želi se naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva kao što su zajedništvo, tolerancija, demokracija, mir, sigurnost.. započinju izgrađivati u obitelji.


Obitelj je institucija koja čuva ljudske vrijednosti, kulturalni i povijesni kontinuitet generacija, faktor je stabilnosti i razvoja. Zahvaljujući “zdravim” obiteljima društvo napreduje i jača, kao i sveopća dobrobit. Kroz povijest se razvijenost neke zemlje procjenjivala kroz stanje njezinih obitelji. Razlog je taj što prosperitet neke zemlje i danas izravno ovisi o njezinim građanima.


Sve države su pozvane da svojim obiteljima garantiraju jednakost i ljudska prava, potiču zajedništvo u obavljaju kućanskih poslova i odgovornosti uz eliminiranje svake diskriminacije po spolu, pružaju im mogućnost zapošljavanja, omoguće im obrazovanje i pomognu im da same brinu o sebi i pridonose razvoju društva.


Stoga, svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećamo jedni prema drugima, u zajedničkim aktivnostima i uživanju jedni s drugima, slavimo svaki dan!


Uredila: Sanja Paić

Foto: sandy-millar-unsplash


34 views0 comments

Kontaktiraj nas

Adresa. 

safety.guru INSTITUT, PAVLA LONČARA 12, 10360 Zagreb, CROATIA

Tel.

+385 92 301 9835 

+385 99 307 0408

Novosti.

  • Facebook Safety Guru
  • Instagram Safety Guru
  • Linkedin Safety Guru