*
top of page

Nesreća ima lice i ime...

Updated: Aug 18

Živimo u uvjerenju da nesreće koje se događaju u prometu oko nas nisu vezane uz nas, da nas se ne tiču ili da se upravo takva nesreća ne može nama dogoditi. Nesreće se obično događaju drugima naglas je izgovorena laž!

No, sve nastradale osobe su stvarne osobe, imenom i prezimenom, pripadaju nekoj obitelji i zajednici. Nesreće se ne događaju drugima!

Nesreća je samo dio crne statistike. Ili? Sve do onog momenta kada se ne tiče nas samih ili naše obitelji i prijatelja. Tada se nesreća pretvara u osobni problem ili tragediju. One s pogubnim posljedicama, nadajmo se, rijetko svima nama.


"Oduvijek sam se grozio autoputa i velikih brzina, a neku večer se desilo ono za što sam mislio da se dešava nekom drugom. Prevezao sam kilometre, vozio u raznim uvjetima, za volanom prošao razne gradove i smatram da imam prilično samopouzdanje za volanom. Udarac i višestruko prevrtanje su me uvjerili da trebam biti još oprezniji. Da nismo imali vezane pojaseve i da nije bilo bočnog zračnog jastuka ne bi ispalo ovako. Moglo se desiti negdje drugdje, mogli smo sletjeti u kamenjar, odbiti se od ograde i zavrtjeti se po cesti, mogli su naletjeti drugi vozači, scenarij se mogao odvrtiti u raznim verzijama". (Slaven Kosanović Lunar, hrvatski umjetnik i grafiter)


#budikaohobotnica#hobotnicasastavom#pozitivnstavuprometu#želimznativišeUredila: Sanja Paić

Foto: olivier-piquer-unsplash

26 views0 comments
bottom of page