*
top of page

Mislim, dakle postojim...

Updated: Aug 17

Dana 27. svibnja ove godine provedena je još jedna kreativna edukacija na Veleučilištu "Hrvatsko Zagorje" u Krapini, a na temu sigurnosti u prometu. Bila je to posebno zahtjevna edukacija jer je riječ o edukaciji studentske populacije koja ima već izgrađene svoje stavove.

Ako se u obzir uzima činjenica kako samo 2% odraslih osoba ulazi u one kreativne, obično je za očekivati negativan stav prema preventivnim, ali i kreativnim rješenjima u prometu. No, ovog puta, studenti su nas iznenadili. Pozitivno. :-)

Studenti koje smo obuhvatili edukacijom polaznici su studija Prometne logistike te su već upoznati s osnovama tehnologija u cestovnom i željezničkom prometu. Njima kultura i sigurnost u prometu nisu nepoznanica.Predavanje je održala predsjednica Instituta, ali ovaj put s naglaskom na stradavanje mladih u pružnom pojasu & rizična ponašanja.

O samoj edukaciji govore rezultati anketnog listića koji tijekom sata ispunjavaju prisutni studenti:

1. mišljenje o predavačici:

· Izuzetno pozitivno

· Interesantan stav predavačice

· Poučno, intrigantno i dojmljivo te zanimljivo izlaganje

2. područja koja su izdvojili:

· Postotak korištenja mobitela u prometu

· Podaci o nesrećama

· Divlji prijelazi

· Prometni znakovi i propisi

· Zanimljivi video zapisi.


Jedan od studenata je naglasio i interesantan način i pristup radu safety.guru INSTITUTA. Što reći nakon ovog predavanja!? Bit će tu još edukacija i novih suradnji.Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Dražen Kaužljar

57 views0 comments
bottom of page