*
top of page

Međimurci imaju rješenje za izolaciju - mobilnu karantenu

Međimurska tvrtka Tehnix započela je s proizvodnjom specijalnih mobilnih karantena za privremni izolacijski smještaj osoba sa simptomima koronavirusa, kapaciteta za četiri osobe.
Mobilna karantena dužine je 6,5 metara, a širine i visine po tri metra te ima sve što je potrebno za duži boravak u njoj.


"U čakovačkom domu zdravlja, odnosno u njegovu dvorištu, specijalne mobilne karantene u funkciji su od prošle srijede. Postavljene su ispred Hitne službe te na parkiralištu Doma zdravlja Čakovec. Ravnatelj Doma zdravlja kazao je da je jako zadovoljan ovim rješenjem. Dakle, interes postoji", kaže Željko Horvat iz tvrtke Tehnix.


Prema Horvatovim riječima, prednosti izolacijsko-smještajne karantene su mobilnost smještaja za osobe sa simptomima virusa, njena široka primjena za prevenciju širenja virusa, visoki zaštitni i medicinski standard korisnika, velika tehnička sigurnost izoliranih i zdravih osoba te rješenja prilagođena za duži boravak. Najveće su joj prednosti smještaj i izolacija te uspješno rješenje liječenja osoba s virusnim oboljenjima s obzirom na to da ono ovisi o prevenciji i sigurnoj izolaciji.


"Tehnix se stalno razvija, a mi uvijek vidimo što će sutra trebati na tržištu i prema tome usmjeravamo svoje znanje i proizvodne kapacitete. Na taj način imamo ciljani razvoj", kaže Đuro Horvat vlasnik i predsjednik Uprave Tehnixa.


Ova tvrtka danas je među vodećima u regiji za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva, opreme i tehnologija za zaštitu okoliša te gospodarenje otpadom. Zapošljavaju 480 ljudi te više od 200 u kooperaciji, a 80 posto svojih proizvoda izvoze.


Poslovno-proizvodni program Tehnixa obuhvaća nekoliko područja: tehnologije gospodarenja komunalnim i ostalim otpadom, postrojenja za obradu i pročišćavanje otpadnih voda, uređaje i opremu za gospodarenje naftnim derivatima, kontejnerska naselja - tipske i specijalne kontejnere te specijalne proizvode, opremu i postrojenja.


Tvrtka ima više od 300 vlastitih proizvoda, 40 patenata, vlastite inovacije, primjerice, preskontejnere za sabijanje otpada, zatim preše balirke ili strojeve za recikliranje otpada, tvornice za reciklažu i reciklažna dvorišta s kompletnom opremom, separatore za fizikalno pročišćavanje voda, biorotore za biološko pročišćavanje voda i mobilne naftne pumpe, suvremeno komunalno vozilo Ekomunal i drugo.Izvor: privredni.hr

33 views0 comments
bottom of page