*

Malena Eva nacrtala je prijedlog nove hrvatske novčanice

Updated: Mar 31, 2020

Znali smo da će samoizolacija u doba koronavirusa mnogima teško pasti, no uvjereni smo bili i kako će buditi inspiraciju, nadahnjivati, pričati lijepe priče u ne tako lijepim vremenima…Pozitivne emocije u nama je probudila i priča o malenoj Evi s Murtera koja je naprije svoje ukućane, a zatim i cijeli otok i ostatak Hrvatske oduševila svojim jedinstvenim crtežom.


Jedinstvenim, jer 10-godišnja Eva Šikić vlastitim je crtežom zamislila novu hrvatsku novčanicu, na kojoj bi se našla Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Gospođa Markotić posljednjih je tjedana mnogima od nas postala osoba od povjerenja, ali i nadahnuća, a Eva koja ide u četvrti razred osnovne škole njen lik je namjenila imaginarnoj novčanici od 30 hrvatskih kuna, pitajući se zašto na hrvatskim novčanicama nema ženskih osoba.


“Naša Eva ide u četvrti razred osnovne škole. Pošto smo na Murteru sada svi u teškoj situaciji i doslovno ne izlazimo iz kuća ona vrijeme krati crtajući i gledajući televiziju. Ona je tijekom svog promatranja svijeta i vijesti oko sebe došla do zaključka da je gospođa Alemka Markotić heroina nacije. I eto, samo je uzela papir, bojice i donijela nam gotovu novčanicu”.Izvor: Večernji list

Foto: Facebook

22 views0 comments

Kontaktiraj nas

Adresa. 

safety.guru INSTITUT, PAVLA LONČARA 12, 10360 Zagreb, CROATIA

Tel.

+385 92 301 9835 

+385 99 307 0408

Novosti.

  • Facebook Safety Guru
  • Instagram Safety Guru
  • Linkedin Safety Guru