*
top of page

Male navike koje čine veliku razliku

Updated: Mar 16, 2021


Život se sastoji od mnogih malih stvari koje radimo svaki dan. To znači da smo svjedoci vlastitih jutarnjih / večernjih / dnevnih rutina i čestih loših navika. Jedan takav primjer je odlazak i povratak na posao, školu, razna druženja i aktivnosti, a obuhvaća naše kretanje kroz grad i promet.


Na ulazu u gotovo svaki pothodnik ili metro, u brojnim gradovima, postoje obične i pokretne stepenice. Naravno, većina ljudi odlučuje se na korištenje pokretnih stepenica iako korištenje običnih ima brojne koristi za tijelo."The Fun Theory" inicijativa temelji se na ideji kako je "zabava najlakši način za promjenu ljudskog ponašanja na bolje i stvaranje malih navika, koje čine veliku razliku". Postavljen je izazov kako ljude potaknuti da više koriste klasične, a manje pokretne stepenice i zadrže zdrav i pozitivan duh. Vodeći se ljudskom znatiželjom i otvorenošću za zabavu, stepenice smještene uz pokretne stepenice pretvorili su u aktivni glazbeni klavir, a svaki korak svira određenu notu.


Ideja o klavirskim stepenicama zarazila je ljude diljem svijeta, pa tako videozapis koncepta na YouTubeu bilježi preko 23 milijuna pregleda. A koliko se ideja doista svidjela svima, govore i replike klavirskih stepenica koje su se pojavile u Aucklandu, Melbourneu, Stockholmu, Milanu, Istanbulu i Kolumbiji.


Još uvijek čekamo i veselimo se takvoj inicijativi negdje u Zagrebu, Splitu, Osijeku...https://www.youtube.com/watch?v=GS7l4AFlplA&t=2sUredila: Sanja Paić

Foto: Internet


22 views0 comments
bottom of page