*
top of page

Kada vladaš svojim umom, vladaš i svojim putovanjem...


Ovaj tekst nije toliko vezan za prometni sustav koliko za rekreaciju po prometnicima. Sama pomisao na trčanje i nije nešto što oduševljava. Ako se uzme još ovo blagdansko i praznično vrijeme, pa i temperature ispod nule, onda nikakav oblik rekreacije po prometnicama nije nešto što želimo.Ipak, nakon što sam pročitao knjigu „Rođeni za trčanje“ autora Ch. McDougall prihvatio sam misao da je puno toga u glavi pa i želja za trčanjem.

Isto tako, postoji misao „Um čovjeka sputava, um čovjeka oslobađa.“ Uz malo slobodnog uma možemo se osloboditi, navući tenisice i na prvo trčanje po zimskim ulicama.

Prilikom čestitki za novu godinu, pomislio sam kako bi bilo super ove godine pretrčati 2020 km. Ili prehodati, ili ih prijeći biciklom, ili naći neki drugi vid rekreacije. Nije to mali izazov. To bi značilo svaki mjesec oko 170 km ili svaki dan skoro 6 kilometara rekreacije. Onda sam se sjetio savjeta prijatelji koja mi zna reći „Zbrajaj si kilometre koje trčiš i gledaj na karti gdje ćeš dospjeti.“ E to bi već moglo biti zanimljivo. Jučer sam tako pretrčao skoro 6 km i stigao od Vrapča do Zagreb Zapadnog kolodvora. Prvi korak je najteži. Tko zna gdje ću stići do kraja godine.


Kladim se da s ovih par rečenica nisam nikoga motivirao ni na kakvu rekreaciju, ali ako nekoga sretnem putem bit će mi drago.Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Unsplash / Andy Beales

17 views0 comments
bottom of page