*
top of page

Izlazak iz zone ugode – s razlogom


Tradicionalna utrka „Wings for Life“ jedinstvena je u svijetu jer na njoj svi sudionici startaju istovremeno. Signal za start utrke istovremeno se oglasio po cijelom svijetu. To znači da sudionici u Velikoj Britaniji počinju u 12 sati, u Hrvatskoj u 13 sati i tako dalje...Utrka je posebna jer postoji virtualno presretačko vozilo. Njegova potjera započinje 30 minuta nakon startnog signala, „loveći“ jednog sudionika za drugim. Nije važno jesi li profesionalni sportaš, rekreativac ili početnik.

Humanitarnog je značaja, odnosno svaka startnina i svaka donacija doprinose istraživanju ozljeda leđne moždine.Ovu nedjelju održana je tradicionalna utrka „Wings for Life“. Ovogodišnjoj utrci pridružila su se i dva člana safety.guru INSTITUTA. Na taj način ne samo da smo bili dio 135.000 sudionika diljem svijeta koji imaju humanitarno srce, već smo nastavili i s našim projektom „Sportom do sigurnosti“.


Bježeći od presretača izabrali smo dvije taktike. Jedna je bila ravnim asfaltiranim prometnicama biti što brži i što dulje uspjeti u bijegu, a druga je bila skriti se u šumu i lagano koračati prema svojem cilju. Svi oni koji su jučer u 13 sati trčali na asfaltu i suncu znaju da to i nije baš bio najbolji izbor jer je grijalo sa svih strana. Teško se disalo i prolaznici su sa čuđenjem gledali što nam to treba. Na kraju smo jedva čekali da nas presretač sustigne. S druge strane taktika skrivanja u šumi i penjanja na Medvednicu bila je puno ugodnija. Tamo se nisu nalazili „čudaci“ već normalni ljudi. Istina, presretač ih je puno brže stigao, ali to nikoga nije omelo da nastavi prema svojem zacrtanom cilju i provede ugodno popodne na svježem zraku i suncu.
Biti velika i humanitarna srca dovoljan je razlog da se maknemo od svojih automobila te ispružimo noge na ovom proljetnom suncu. Nije dovoljno reći kako su naši automobili zona ugode iz koje se ne želimo izvući.

Potrebno je napraviti korak prema naprijed i vidjeti koliko je hodanje i trčanje ugodno, zabavno i korisno. Slijedite naš primjer i krenite već danas.

Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Dražen Kaužljar / Sanja Paić16 views0 comments
bottom of page