*
top of page

Empatija i još puno više...

Zagrepčanka Mirna Mrčela, tijekom jučerašnjeg nevremena u Zagrebu priskočila je u pomoć čovjeku u podvožnjaku u Miramarskoj, kojega je voda zarobila u autu i nije mogao izaći.


Za N1 je opisala što se događalo:

- Šetala sam pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga - jesu, ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog.

Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu.

Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga.

Muškarac koji je zapeo u potopljenom automobilu kazao je za HRT da je zaustavio vozilo nakon što se dovezao do podožnjaka, ali je ono po inerciji nastavilo dalje.

- Doplutao je do pola, a onda potonuo. Ja sam uspio isplivati van, onda su nakon toga došli policajci i vatrogasci. Sjedio sam na krovu dok me nisu izvukli. Ovim putem bih se htio zahvaliti jednoj djevojci koja me sinoć pomogla izvući iz automobila - kazao je.Uredila: Sanja Paić

Izvor: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr
102 views0 comments
bottom of page