*
top of page

Druženje vesele „Hobotnice sa stavom!“ s genijalcima iz 3sporta.com

Updated: Feb 11, 2021

Neki ozbiljan naslov kritički bi se osvrtao na korištenje slušalica pri trčanju prometnim gradskim ulicama. Ova priča ide u drugom smjeru. Ona je o tome kako sam u listopadu bio sudionik dvije izuzetne pozitivne akcije. Prva se odnosi na sportske aktivnosti organizacije 3sporta.com, a druga na „Hobotnicu sa stavom!“.


Svojim entuzijazmom, proaktivnošću, kreativnošću kroz sportske aktivnosti, od ožujka ove godine, organizatori 3sporta.com izdvojili su se i prepoznati su kod hrvatske sportske populacije. Kada se cijelo društvo zaustavilo zbog korona virusa, oni su započeli sa aktivnostima i organiziranjem virtualne utrke „Jači od Korone“. Osim što je trebalo motivirati sudionike na odgovorno kretanje izvan zatvorenih prostora, bilo je potrebno osmisliti cijelu utrku te osigurati dostavu majica i medalja. Više od 2000 sudionika virtualne utrke najbolji su dokaz vrijednosti i sposobnosti organizatora. To ih je motiviralo na organiziranje novih utrka kroz cijeli svibanj. Trkači su se kroz društvene mreže organizatora upoznavali i izmjenjivali svoja iskustva. Ni u ljeto nisu posustali s utrkama pa je kolovoz protekao u virtualnoj ligi „Hrvatska trči“. Logičan slijed u listopadu je bila „Pozitivna utrka“. U ovoj teškoj i zahtjevnoj situaciji u kojoj su se nalazili svi trkači, organizatori su sustavno usmjeravali na odgovornost i aktivnost. I u potpunosti uspjeli! Time su zaslužili moje veliko poštovanje.


Virtualno druženje s trkačima šlag je na toj torti. Čim je u pitanju nešto virtualno, podrazumijeva se i uporaba mobitela, koji osim svojim prednosti komunikacije kriju i mnoge opasnosti. Kako se 21. listopada obilježava Nacionalni dan bez mobitela u prometu, safety.guru INSTITUT cijeli je mjesec listopad posvetio preventivnim akcijama u kojima informira i upozorava na opasnosti nepravilne uporabe mobitela i slušalica. Tu se pojavljuje vesela „Hobotnica sa stavom!“ koja je glavni nositelj pozitivne poruke kampanje.

Tako je prošle godine „Hobotnica sa stavom!“ ugostila i podržala glazbenike na Ruđerfestu u GK Jabuka. Svojim kracima znanja i pozitive kroz edukativna predavanja prigrlila je srednjoškolce i studente. Ove godine „Hobotnicu sa stavom!“ su podržali glumci Zlatan Zuhrić i Tin Sedlar sa svojom predstavom „Ocat i sin“.


Oduševljen organizatorima virtualnih utrka pomislio sam zašto „Hobotnicu sa stavom!“ ne bih upoznao sa svim tim sjajnim sportašima. Valjda mi neće zamjeriti. Tako je krenulo. Počeo sam sa 2. Plitvičkom noćnom utrkom u Korenici. Osim što su domaćini bili izvrsni, a trkači izrazilo brzi, reakcije na moju objavu s „Hobotnicom“ u grupi TRČIMO! 3sporta.com bile su pozitivne. Drugi tjedan nije bilo ni jedne utrke, pa sam odlučio trčati u znak podrške GK Jabuka što je također ostavilo pozitivne reakcije. Ipak, može li išta biti pozitivnije od „Pozitivne utrke“? Treći vikend „Hobotnica sa stavom!“ pridružila se svim pozitivcima i dobro uklopila među sportaše. Zadnji vikend se trebala održali utrka iz serijala Zagreb 5x5 powered by Heineken 0.0.. Nažalost odgođena je, ali to me nije spriječilo da rekreativno otrčim planiranu utrku po kvartu. Naravno, u društvu Hobotnice.

Organizatori 3sporta.com pozitivno su reagirali na pridodane aktivnosti utrkama. Posebno veseli što su prepoznali pozitivnu priču s „Hobotnicom sa stavom!“. Veseli i više stotina pozitivnih reakcija na objave, ali i komentar: „Ne znam tu Hobotnicu, daj da ju malo bolje vidimo!“.Na kraju mogu još samo reći, kao nevjerni Toma, pokušao sam trčati sa slušalicama po gradskim prometnicima. Osim što sam ih stalno morao popravljati jer su mi ispadale, dosta su me i ometale. Svako malo sam se okretao gledati dolazi li koji automobil iza mene. Zbog toga sam ih prestao nositi. Onima kojima ne smetaju i vole trčati sa slušalicama želim poručiti „Budite oprezni! Izaberite pravo društvo, mjesto i vrijeme za trčanje!".


#budikaohobotnica #hobotnicasastavom #pozitivanstavuprometu


Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Dražen Kaužljar

77 views0 comments
bottom of page