*
top of page

“Dobri ljudi” na Zrinjevcu

Nova izložba Mare Milin, jedne od najpoznatijih hrvatskih fotografkinja, otvorena je u centru Zagreba, nastavak je istoimene kampanje 'Dobri ljudi' Ožujskoga piva i Zagrebačke pivovare i još je jedna javna zahvala svim hrvatskim volonterima.

Posjetitelji na Zrinjevcu mogu vidjeti portrete heroja iz hrvatskih organizacija koje su se svojim radom i inicijativama u proteklom periodu posebno istaknule brigom za zdravlje i sigurnost svih nas, priopćila je u subotu Zagrebačka pivovara.


Na osam solarnih panela građani mogu vidjeti portrete osam volontera iz Hrvatske mreže za beskućnike, Hrvatske gorske službe spašavanja, Plavoga telefona i Fonda 5.5. i upoznati se s aktivnostima ovih udruga.

Ovom izložbom je Zagrebačka pivovara u suradnji s Mare Milin htjela Hrvatskoj pokazati lica nesebičnih heroja, ali i izazvati emociju kod prolaznika kako bismo osvijestili da odgovorno ponašanje svakoga pojedinca utječe na cijelu okolinu - na nas same, na naše bližnje, ali i na ljude koji danonoćno stoje na prvoj liniji obrane.


Autorica je posvjedočila da se projektu priključila bez puno razmišljanja, jer je i sama često volontirala kako bih pomogla onima kojima je pomoć potrebna.

‘Ove fotografije materijalno su svjedočanstvo dojma 'na prvu' koji su volonteri ostavili na mene. Nikoga od njih nisam srela do dana fotografiranja i bio mi je užitak raditi s ovim ljudima’, rekla je Mare Milin.Uredila: Sanja Paić

Izvor: Internet
24 views0 comments
bottom of page