*
top of page

'Dječače, tko ti je osigurao da četiri godine haračiš ulicama bez vozačke?'

Updated: Jan 30, 2020

Prvak osječkog HNK teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u ulici kneza Trpimira u Osijeku, nedaleko stana u kojoj je živio sa suprugom i 2-godišnjim sinom.Dok je stajao na zebri, udario ga je automobil kojim je upravljao 22-godišnji mladić uslijed čega je zadobio teške ozlijede glave nakon čega je bio u induciranoj komi. Četiri dana nakon nesreće, liječnici su savjetovali obitelji da pristanu da se Aleksandru isključe aparati, što su i učinili, dok su njegove organe donirali.


Njegova supruga Sena na Facebooku je objavila potresno otvoreno pismo ubojici njezinog Ace, koji je nakon strašnog sudara pobjegao s mjesta nesreće.

"Tko si ti mali čovječe koji si se usudio i tko su ti koji su dopustili da se usudiš. Tko ti je osigurao pravo na toliki ego. Da četiri godine haračiš ulicama grada bez vozačke dozvole. Tko su ti 'odrasli' svjesni koji su ti sve te godine davali ključeve u ruke. Na šta su mislili tvoji roditelji kada su mi poslali telegram u kojem piše 'Nismo mi našeg sina odgajali da upropaštava tuđe živote'. Gospodo draga, varate se… baš zato ste ga odgajali.

Jer u suprotnom vaše dijete bi bilo u taksiju, a ne u terencu sa 22 godine bez vozačke dozvole i to četiri godine na cesti. Nije mu ovo prva nesreća koju je prouzročio. Druga ili treća. Samo je bilo pitanje vremena kada će i koga usmrtiti. I sve ste znali, gospodo draga svi. I ona djeca sto su sjela s njim u auto te noći i tko zna koliko još noći su tako jurili ulicama grada.

Aleksandar, moja ljubav je te večeri bio žrtva vašeg odgoja i napuhanih dječjih ega svih koji su tamo bili, kojima je to omogućeno. Šta si mislio, dječače, kada si sa 100km/h proletio kroz pješački prijelaz. Čula sam te, čula sam zvuk koji je uništio moj i još mnoge živote. Čula sam silinu udarca u dnevnoj sobi, nije to bio udarac 40km/h. Ne molim se često Bogu, ali te večeri znajući da Sale treba doći sam sklopila ruke i s molitvom išla prema prozoru.

Ispod prozora gdje je Ian Lav spavao na 10 metara od kuće odigrao se najcrnji scenarij za sve nas. Za Iana Lava, za mene, njegovu obitelj, mamu, sestru, djecu, prijatelje. Nisi samo ti, dječače, sudjelovao u tom zločinu. Svi vi koji ste znali ste sudionici tog zločina. Roditelji, prijatelji, sustav koji je to dopuštao. Svi su zaslužni za usmrćivanje Aleksandra Bogdanovića. Ian Lav je mirno spavao ne znajući za tragediju koja se događala ispod njegovog prozora dok ste vi bili sakriveni u nekoj ulici pored.

Ian Lav još uvijek misli da je tata na jednoj dugačkoj predstavi u kazalištu i da će doći kući kao sto nam se vraćao uvijek. Vremenom, kako bude odrastao morat ću mu objasniti da će ta predstava trajati zauvijek i da su neki ljudi kojima su usađene krive životne vrijednosti napisali najcrnji scenario za Aleksandra i ostatke života svih nas koji su ostali iza Aleksandra Bogdanovića", stoji u potresnom pismu supruge Sene Krupić.

Izvor: Jutarnji list

Foto: Unsplash / Luis Galvez


7 views0 comments
bottom of page