*
top of page

Budi kao ja!

Updated: Dec 6, 2020


Kaže se da je osmijeh lijek, a da je zapravo puno više od toga, uvjerili smo se jučer na predstavi “Ocat i sin” gdje su glumci Zlatan Zuhrić i Tin Sedlar u 90 minuta gledatelje podsjetili na prave životne vrijednosti.Nije to bila klasična kazališna predstava, već predstava koja osim što zabavlja gledatelje, informira ih i educira o opasnostima uporabe mobitela u prometu. Edukativnim porukama o sigurnosti u prometu inputiranim u predstavi, omogućeno je pasivno educiranje i korigiranje loših stečenih navika gledatelja.

Radi se o komediji u kojoj su u sraz stavljene 2 generacije. Otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama. Sin je tipičan primjer modernog mladića koji voli sve što vole mladi.

Institut se, kroz projekt “Hobotnica sa stavom”, na istovjetan način poigrao sa hobotnicom i korisnicima mobitela u prometu i stavio ih u sraz, a kako bi razuvjerio i najtvrdoglavije građane kako je multitasking mit te da je korištenje mobitela u prometu izniman rizik i opasnost za sve dionike prometa.

Prema statistikama, u Republici Hrvatskoj, mobitel predstavlja 3. ubojicu u prometu. Mobitele u prometu koristi 90 % vozača, 50 % pješaka i 33 % biciklista.

Ova hobotnica, iako ima mobitel u džepu, a slušalice u rukama, i dalje je dobro raspoložena, strpljiva i sigurna u prometu.

Uz sjajnu 100 izvedbu predstave "Ocat i sin" i upoznavanje publike sa projektom “Hobotnica sa stavom!”, građani su prepoznali inicijativu i postali novi ambasadori promicanja kulture i sigurnosti u prometu. Koliko veselo je bilo i iza pozornice, pogledajte u galeriji.Gledateljima su prije i nakon predstave podijeljeni edukativno-promotivni materijali (majica, letak i sticker).

Suradnja s kazalištem „Vidra“ i predstavom „Ocat i sin“ uvod je u obilježavanje Nacionalnog dana bez mobitela u prometu, a koji se obilježava 21. listopada.


#budikaohobotnica #hobotnicasastavom #pozitivanstavuprometu #želimznativiše Autor: Sanja Paić

Foto: Sanja Paić

81 views0 comments
bottom of page