*
top of page

„Budi kao hobotnica“ na Ruđer festu

Dana 11. listopada 2019. godine projektom „Budi kao hobotnica“ podržan je drugi Ruđer fest održan u Glazbenom klubu Jabuka u Zagrebu.


Prilikom provedbe aktivnosti izrađeni su plakati za Ruđer Fest koji su postavljeni u Tehničkoj školi Ruđer Bošković, Fakultetu elektrotehnike i računalstva, GK Jabuka, poduzeću ALTPRO te je svaki izvođač na samom događaju dobio po jedan plakat. Isto tako, izrađeni su leci za projekt „Budi kao hobotnica“ koji su dijeljeni tijekom večeri.


Izvođači su tijekom večeri dali izjave vezene uz opasnosti uporabe mobitela i slušalica u prometu. Ovu aktivnost obilježilo je i nekoliko posebnosti; hobotnica je dobila svoj novi i prepoznatljivi identitet, izradio ju je poznati suvremeni umjetnik i grafiter SHOW.

Sam projekt dobio je zvučniji naziv i posto je „Hobotnica sa stavom!“.


Osim što su se preventivne poruke vezane uz opasnosti uporabe mobitela i prometa u prometu dijelile posjetiteljima Ruđer Festa, njih su dobili i izvođači „PBandJ band“, „Crijevno Pojačalo“ i „Željezna Lejdi“.


Akcija je provedena u sklopu obilježavanja prvog Nacionalnog dana bez mobitela u prometu.

Osim glazbenog dijela Ruđer Festa,organizirana je i stand-up predstava komičaraZlatana Zuhrića Zuhre koji je u svojem nastupu povezao mlade i stare, glazbu i glumu, a sve s porukama vezanim uz promicanje kulture i sigurnosti u prometu.


Koncert Ruđer Fest bio je najavljen na poznatom glazbenim portalima SoundGuardian, Muzika.hr i TheBeat te je velika posjećenost bila i pokazatelj uspješnosti ove akcije.


Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Dražen Kaužljar / Sanja Paić

23 views0 comments
bottom of page