*
top of page

Budi kao hobotnica

Updated: Jun 28, 2019

Ministarstvo unutarnjih poslova već par godina poduzima akcije u cilju smanjenja prometnih nesreća prouzročenih uporabom mobilnih uređaja i slušalica u prometu. Ako se osvrnemo na činjenicu da mobilne uređaje u prometu koristi 90% vozača, 50% pješaka i 33% biciklista, onda je sasvim jasno da smo svi pojedinačno odgovorni proaktivno djelovati.


Ovdje, osim što govorimo o neminovnom podizanju svjesnosti o opasnostima uporabe i distrakciji prilikom korištenja mobitela i slušalica u prometu, prepoznajemo visoku razinu društvene odgovornosti teleoperatera u cilju sigurnosti i očuvanja života i zdravlja svojih korisnika.

safety.guru INSTITUT je u suradnji s izdavačkom kućom Dallas Records prepoznao ugroženost mladih osoba u prometu kojima se želimo obratiti. Mladi i buntovni, traže autoritete i idole u glazbi ili sportu. Informacija koju pruža takav idol pretpostavljena je svemu dosadašnjem i ima snagu prenošenja i percipiranja važnih poruka.


Koncept i promotivna poruka “Budi kao hobotnica” nastao je kao asocijacija na multitasking i čovjekovo precjenjivanje svojih sposobnosti i aktivnosti u prometu, a s ciljem zadovoljavanja osobnih potreba. Usporedba s hobotnicom, inteligentnom životinjom, a koja se često zbog svojih mnogobrojih krakova povezuje s višestrukim istovremenim aktivnostima.

Poučna, zabavna i lako pamtljiva poruka.


Sudjelovanjem u ovom projektu poslali bi izravnu i jaku poruku svojim mladim korisnicima:


“Koristite mobilne uređaje i slušalice pametno i odgovorno!”


Foto: alexandre-boucher-unsplash

 

PROJEKT: Budi kao hobotnica

SMJER: Sigurnost

NAZIV: „Budi kao hobotnica

CILJ: Podizanje svjesnosti o opasnostima uporabe mobilnih uređaja i slušalica u prometu

PARTNER(I): Dallas Records

RAZDOBLJE: 2019.


STATUS: OTVOREN38 views0 comments
bottom of page