*
top of page

Biti profesionalni vozač - Strojovođa

Updated: Jun 28, 2019

Projekt se odnosi na istraživanje problema profesionalnih vozača – STROJOVOĐA – na ŽCP-ima i upoznavanje sa njihovim spoznajama i problemima nepoštivanja prometa od drugih dionika.


Posebna pažnja u cilju unaprjeđenja sigurnosti prometa na konferenciji ILCAD 2019 bit će posvećena profesionalnim vozačima u cestovnom prometu. To pozitivno iskustvo potrebno je primijeniti i na strojovođe kao profesionalne vozače u željezničkom prometu. Osobito ako se u obzir uzme da iza sebe vuku na desetke puta dulje i teže vlakove nego što su to kamioni. Ili na desetke puta više putnika u vlakovima nego što ih je u autobusima.


Sve to zahtjeva i puno dulji put i vrijeme za zaustavljanje pa samim tim i njihova mogućnost reakcije je smanjena. Još ako se u obzir uzme kako vlak ne može ni lijevo ni desno već samo kako ga tračnice vode onda je tu izazov potpun. Prvi korak je stoga pripremiti stručne ankete listiće za strojovođe kako bi se početne informacije dobile upravo od ključnih osoba za ovaj projekt.


Osim iskustava koja će se dobiti temeljem rezultata anketiranja iz ovog istraživanja pitanju strojovođa kao profesionalnih vozača u željezničkom prometu u sljedećem koraku ćemo temeljiti na osobnim iskustvima putem intervjua.


Foto: samuel-fyfe-unsplash


 

PROJEKT: Zanimanje - Strojovođa

SMJER: PROMET

NASLOV: "Biti profesionalni vozač - Strojovođa"

CILJ: Istraživanje problema profesionalnih vozača – STROJOVOĐA – na ŽCP-ima i upoznavanje sa njihovim spoznajama i problemima nepoštivanja prometa od drugih dionika.

PARTNER(I): Rail Cargo Carrier, Rail Cargo Logistics, Pružne građevine

RAZDOBLJE: 2019.- 2020.


STATUS: OTVOREN


33 views0 comments
bottom of page