*
top of page

Antikorona express

Kao stalni korisnik prijevoznih usluga HŽPP-a na gradskim linijama prilično mi je nedostajao vlak zadnjih dva mjeseca. Iz te nestrpljivosti i znatiželje išao sam isprobati kako izgleda ponovo se voziti vlakom, i to jedno nedjeljno popodne kad nema puno putnika.Došao sam do stajališta i na peronu ugledao par putnika koji čekaju vlak. Vlak je već bio blizu i brzo smo ušli. Na ulazu čistog i novog elektromotornog vlaka stajala je posudica s dezinfekcijskim sredstvom. Koliko sam primijetio samo na jednoj strani vrata. Vlak je bio prazan i kondukter je odmah došao. Bio je vrlo ugodan i pristojan, te je imao zaštitnu masku.
Prvo sam pomislio, pa možda radi blagajna na stajalištu. Srećom ne radi, pa sam kartu kupio normalno u vlaku. Jedna od stvari koja se previdi kad previše razmišljaš o virusu. Ubrzo je vlak krenuo i za manje od 10 minuta bio sam na odredištu.


Teško je znati kakva je situacija ujutro kad ima više putnika, ali ova vožnja je bila ugodnija od sjedenja u kafiću.


Ne znam koji je prvi putnički vlak krenuo nakon prekida prometa, ali moj prijedlog je neka ga nazovu „Antikorona express“. Na taj način će nas uvijek podsjetiti na ove teške dana, ali i upozoriti da sljedeću krizu prebrodimo bez prekida putničkog prometa.


Ako mogu taksi usluge, neka idu i željezničke.Autor: Dražen Kaužljar

Foto: Dražen Kaužljar

12 views0 comments
bottom of page