*
top of page

AMOR CORONATUS – OKRUNJENA LJUBAV


Dragi prijatelji,

strah je jedna od temeljnih ljudskih emocija i prihvatljivo ga je ponekad osjećati. Strah, ako je opravdan, ima zaštitnu funkciju u upozoravanju i pripremi na potencijalnu opasnost. No, ponekad je pretjerana razina straha neopravdana, a najčešće se događa zbog nedostatka informacija, pogrešnih uvjerenja ili iskrivljene percepcije.


Pojava novih i dosad neviđenih situacija, pa tako i novih zaraznih bolesti, može izazvati strah i zabrinutost. Ovih dana se među nama, zbog Korona virusa, strah gotovo može opipati. Broj oboljelih se mijenja iz dana u dan, ali i broj umrlih u susjednim nam zemljama. Za očekivati je da i nas očekuje „eksplozija“ oboljelih, jer se Korona virus vrlo brzo razmnožava.

Ne znamo do kada će ovo trajati, ali sigurno neće skoro završiti, zato je odgovorno ponašanje od presudne važnosti.

Ukoliko dođe do karantene, zabrane nepotrebnog kretanja, panike koja se već sada nazire.

Možemo li mi mlađi i zdravi našim starim i bolesnim sugrađanima, koji žive sami i nemaju nikoga, a rizična su skupina, pomoći i biti na raspolaganju?!? U Zagrebu, ali i u drugim gradovima, na stotine je starih i nemoćnih koji su ovisni o tuđoj pomoći. Predlažem da se organiziramo, možda po kvartovima (ni sam ne znam kako, svaka ideja je dobro došla) i našim najugroženijim sugrađanima budemo spremni pomoći, umjesto njih otići u kupovinu, nabaviti im lijekove i potrebne namirnice… kako se oni ne bi izlagali potencijalnoj zarazi.

#amorcoronatus

Autor: Marino Ninčević

47 views0 comments
bottom of page