*
top of page

A da ipak idemo preko pruge!?

Updated: Aug 17

Prilikom snimanja divljih prijelaza na relaciji Podsused – Zagreb GK – Sesvete, doživjeli smo zanimljivu situaciju uz "divlji" prijelaz Selska, a gdje postoji pothodnik.

Tih dana padala je kiša i trebalo je uloviti pravo vrijeme kad se bar malo razvedri. Kada smo ipak stigli, imali smo što vidjeti. Svi pješaci koriste "divlji" prijelaz. Bilo je zanimljivo saznati što nije u redu s regularnim pothodnikom.


Spuštajući se dolje prema pothodniku, osim iznenađenja koliko blata ima i koliko je nemoguće proći kroz njega, bilo je zanimljivo sljedeće:

· Jedna djevojka je žrtvovala ljepotu svojih cipela i ipak se odvažila proći kroz to blato – sigurnost života joj je bila važnija od cipela.

· S druge strane pothodnika mogao se čuti razgovor prolaznika: „Uh što je ovo!? Pa to je nemoguće proći. A da ipak idemo preko pruge?".

Nakon izlaska iz pothodnika vidio sam dvoje mladih koji su bili s druge strane pruge, a u namjeri prelaska preko "divljeg" prijelaza. Zar je stvarno blato koje nitko ne čisti dovoljan razlog da se ugroze dva mlada života? I tu se nameću pitanja: tko je nadležan za podvožnjake i za njihovo čišćenje!? Možemo li mi napraviti korak prema boljem?


#DivljiPrijelazAutor: Dražen Kaužljar

Foto: Dražen Kaužljar

76 views1 comment
bottom of page