*
top of page

Čisti automobili, čistije plaže...

Updated: Feb 11, 2021

Zagađenje plastikom dosegnulo je alarmantne razine. U oceanima postoji preko 5,25 bilijuna komada plastike, a do 2050. godine predviđa se da bi u našim oceanima moglo biti više plastike nego riba.Zaustavimo se tu na tren i razmislimo. Više plastike nego ribe.

Borba za hitno djelovanje za smanjenje plastike u svijetu postaje nužan prioritet!!


Mnoge tvrtke poznatih brandova ulažu vrijeme, resurse i novac u pronalaženje održivih rješenja plastike za jednokratnu upotrebu.

Jedna od tvrtki koja je zauzela stav protiv zagađenja plastikom je južnokorejski proizvođač automobila - Hyundai. Proizvođač automobila proveo je 2018. godine pametnu kampanju podizanja svijesti u mjestu Sanxenxo, jednom od najpopularnijih španjolskih turističkih destinacija.

Tijekom kolovoza, usred vrhunca godišnjih odmora za regiju, Hyundai je primijenio shemu Eko-parkiranja na idiličnoj plaži Silgar gdje su vozači mogli plaćati svoje parkiranje plastičnim otpadom prikupljenim s plaže ili dovezenim od kuće.


Korištenjem potpuno brendiranog automata za parkiranje, vozači su trebali osigurati najmanje dvije plastične boce kako bi ih zamijenili za najmanje jedan sat parkiranja.

Inovativna kampanja osmišljena je kako bi potaknula ljude da više razmišljaju o recikliranju i kako bi uredili plažu. I u samo nekoliko dana Hyundai je uspio reciklirati ekvivalentnu količinu plastike koju proizvodi 25 ljudi godišnje. Nevjerojatan rezultat.Uspjeh kampanje dobio je nove razmjere kada su zastupnici Kongresa u Španjolskoj odobrili prijedlog da sustave poput Hyundai Eko-parkiranja primijene u cijeloj zemlji.


Zahvaljujući svom Eko-parking pogonu, Hyundai se uspješno uključio u aktualnu problematiku kako bi osvojio publiku zanosnom kampanjom, koja je pomogla u izgradnji ljubavi prema svom brandu kroz promišljanje i savjesno pozicioniranje.


Kao dio svog pristupa 'Čisti automobili, čistije plaže', Hyundai je učinkovito istaknuo svoj stav prema očuvanju okoliša, istodobno promovirajući svoj novi električni automobil, Hyundai Konu.


Jednostavna, ali snažna, ekološki osviještena kampanja zasigurno je navela ljude na razgovor, o njoj se široko izvještavalo u medijima i na društvenim mrežama.

Uredila: Sanja Paić

Foto: Hyundai


24 views0 comments
bottom of page